2014-07-17 13:41:17• hírek • (x)

Illatos sziget, földi paradicsom - Zakynthos

Utazz a szatmárnémeti Challenge Travellel Görögország egyik legszebb helyére: Zakynthosra.

Már egy ősi velencei közmondás is így jellemezte ezt a csodálatos, görög, mediterrán szigetet, ami Korfu után a leglátogatottabb ión sziget. A mandulavirág illata mindenütt érezhető Zakynthoson. Aki már járt itt, az bizonyára egyetért velem, hogy a sziget tényleg hasonlít a földi paradicsomhoz. Csodálatos, fehér homokú tengerpartok; oliva- és citrusültetvények, Zakynthos város girbe-gurba romantikus utcái - mind mély nyomot hagynak az emberben.

Sokan azért jönnek erre a csodálatos görög szigetre, hogy kipihenjék fáradalmaikat és elnyújtózzanak a tengerparton - erre valók Alykes és Tsilivi turistaparadicsomai - de azért vegyük rá magunkat egy kis kirándulásra, megéri!

A Navagio-öblöt érdemes meglátogatni, már csak azért is, mert az öblöt körülvevő táj csodálatos. Itt látható a hajóroncs, ami úgy néz ki, mintha legalább pár száz éve vetette volna partra a tenger, pedig 1983-ban került ide a csempészhajó. A "legenda" szerint cigarettacsempész hajó volt és egy viharos napon túl közel merészkedett a partokhoz, hogy a parti őrség ne vegye észre. Vesztére, mert sziklának ütközött, megfeneklett és kisodródott a partra. A rossz nyelvek szerint, csak a zakynthosi turisztikai hivatal vitette oda. Az igazság valószínű nem derül ki soha, de nem is számít, mert bárhogy is került oda, nagyon különleges látnivaló.

Zakynthos legnépszerűbb turisztikai célpontja

Zakynthos északi része bővelkedik még látnivalókban, ha az öböl környékén járunk, akkor kis bérhajóval kivisznek minket, a Blue Cave-be, azaz a Kék barlang-csoporthoz, amelyek azért is érdekesek, mert a barlangokban különleges mediterrán fókák élnek, és ott a sziklaüregekben hozzák világra utódaikat.

Zakynthos most elérhető közelségbe került. A Challenge Travel elküld téged és családodat erre a csodálatos szigetre. A 209 euró/fős árban szerepel az utazás autóbusszal, 7 éjszakai szállás 3 csillagos Aphrodite hotelben, önellátással. A helyszínen igényelhető félpanzió, vagy teljes panzió.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: